Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România a ajuns la 107 cazuri confirmate de gripă nouă

Monday, 27 July 2009, 13:53 Sursă: NewsIn

Primul focar a fost identificat după intrarea în ţară, pe 18 iulie, a unui grup de cetăţeni români şi străini. Institutul Cantacuzino a confirmat, atunci, şapte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, dintre care trei au fost de import, respectiv din Anglia, Bahamas şi SUA.

Pacientul venit din SUA este un copil de doi ani, internat în prezent la Iaşi. Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripei porcine la patru persoane dintre contacţii celor trei pacienţi, două fiind rude ale pacientului venit din Bahams, iar alte două, ale copilului venit din SUA, respectiv mama şi bunica acestuia.

Al doilea focar a fost identificat în campusul universitar din judeţul Braşov, unde au fost diagnosticaţi, săptămâna trecută, 17 studenţi şi un profesor, dintre care şase sunt români, iar 12 străini (3 din Spania, 2 din Turcia, 2 din Rusia şi câte unul din Austria, Belgia, Croaţia, Grecia şi Portugalia).

Un al treilea focar s-a înregistrat în rândul copiilor întorşi, pe 23 iulie, dintr-o tabără în Anglia. În acest focar au fost cofirmate opt cazuri de îmbolnăvire. Şapte dintre pacienţi au fost internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală, iar unul a fost izolat la domiciliu.

Alte cazuri de infectare cu virusul gripei porcine au fost depistate, tot săptămâna trecută, la trei elevi care au fost în tabere diferite în Anglia, la Oxford şi Cambridge.

Alte nouă cazuri de import au fost confirmate la persoane venite din Spania, Austria, Franţa, Grecia şi Olanda.

În plus, un contact de familie al unui caz de import confirmat în săptămâna 13-19 iulie a fost diagnosticat, şi el, cu gripă porcină şi se află internat la Bucureşti. 

Toţi pacienţii se află sub tratament cu antivirale.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri