Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rio de Janeiro va fi gazda J.O. de Vară din 2016!

Friday, 02 October 2009, 16:37 Sursă: NewsIn

După turul I de voturi, oraşul american Chicago a fost eliminat, în timp ce după manşa secundă a ieşit din competiţie Tokyo, în finală rămânând doar Rio de Janeiro şi Madrid.

Aceasta va fi prima ediţie a Jocurilor Olimpice organizată în America de Sud.

Rio de Janeiro a fost ales să candideze pe 1 septembrie 2006 în detrimentul oraşului Sao Paolo. Aceasta este cea de-a cincea încercare a oraşului Rio de a organiza o ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a mai candidat în 1936, 1940, 2004 şi 2012.

Pentru că Rio a fost ales oraş gazdă, Jocurile Olimpice din 2016 ar avea loc în perioada 5-21 august.

Planul autorităţilor din Rio include patru zone, care au caracteristici social-economice total diferite:

- Barra, inima JO, care este o zonă aflată în dezvoltare, are nevoie de investiţii la nivel de infrastructură şi confort, construcţia satului olimpic, satului pentru presă şi a unor arene;

- Copacabana, o zonă care atrage mulţi turişti, care va fi gazda sporturilor outdoor şi va avea nevoie de edificii temporare;

- Maracana, cea mai populată din zone, care are stadionul destinat atletismului şi arena Maracana, care va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere;

- Deodoro, zona cu cei mai mulţi tineri, nu are infrastructura necesară, iar în cazul construcţiei unor arene, ar aduce multe oportunităţi sociale.

La nivel de construcţii, Rio trebuie să ridice nouă edificii permanente şi două temporare. Rio este oraşul care are nevoie de cele mai multe investiţii, 2,860 de miliarde de dolari, conform calculelor făcute de CIO.

Pentru a susţine Rio de Janeiro, la Copenhaga a fost prezent legendarul Pele, alături de Gustavo Kuerten, dar şi de preşedintele statului, Luiz Inacio Lula da Silva.

Iniţial, au fost depuse 21 de cereri de candidatură, fiind aprobate doar şapte - Chicago, Madrid, Rio de Janeiro, Tokyo, Baku, Praga şi Doha. În finală au rămas doar patru oraşe, după ce Doha, chiar dacă a avut un punctaj mai mare decât Rio, nu s-a calificat, deoarece îşi propusese să organizeze această ediţie a Jocurilor Olimpice în luna octombrie, în afara calendarului CIO, iar Praga şi Baku nu au primit punctajul necesar.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri