Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reprezentanţii crescătorilor de taurine au intrat la negocieri la Ministerul Finanţelor Publice

Wednesday, 28 October 2009, 08:44 Sursă: NewsIn

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş, a declarat că fermierii nu vor pleca din faţa sediului Ministerului Finanţelor Publice, unde în prezent protestează, până când nu vor fi siguri că APIA are bani în cont pentru plata subvenţiilor. Fermierii cer subvenţiile pe cap de animal la bovine şi la ovine - 570 de lei pentru bovină şi 44 de lei pentru ovină.

Jandarmii au intervenit, mai devreme cu o oră, pentru a-i calma pe fermierii care protestează în faţa Ministerului Finanaţelor, care au încercat să rupă coordonul făcut de forţele de ordine în faţa clădirii. Potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucureşti, protestatari vroiau să intre în clădire.

Unul dintre fermierii care protestează în faţa Ministerului Finanţelor va fi amendat, după ce a încercat să lovească un jandarm. Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, protestatarul riscă între 5 şi 100 de milioane de lei vechi amendă.

Protestatarii fac parte din Sindicatul Crescătorilor de Tarurine şi au autorizaţie trei zile.

De asemenea, alţi 400 de crescători de ovine şi caprine sunt aşteptaţi la proteste în faţa sediului Ministerului Agriculturii, între orele 11.00 -14.00, nemulţumiţi de neplata subvenţiei pe cap de animal în cuantum de 44 de lei.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri