Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Replică halucinantă auzită de jurnaliştii Realitatea TV în arestul de la Chişinău: "Haideţi să-i împuşcăm!"

Friday, 10 April 2009, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

Jurnalista îşi aminteşte că, în momentul în care au fost ridicaţi de la hotel, joi seara în jurul orei 21:30, li s-a spus că este o formalitate şi că se vor întoarce la hotel în zece minute.

"Bineînţeles că nu i-am crezut şi că nu s-a întâmplat aşa. Ne-au fost confiscate actele şi telefoanele mobile", spune Yevgenyia Kironaki.

Jurnaliştii au stat ore în şir pe un hol de la Comisariat şi au fost interogaţi într-o cameră foarte mică.

Yevgenyia Kironaki spune că, din când în când, se auzeau discuţiile dintre poliţişti, atunci când nu erau în prezenţa celor trei.

"Se spunea Poate le dăm doi ani de închisoare, Poate nu e bine să ne punem toată Europa în cap. La un moment dat, cineva făcuse şi o glumă: Haideţi să-i împuşcăm!", spune jurnalista.

Yevgenyia îşi aminteşte cel mai groaznic moment din arest şi anume acela în care a auzit pe cineva urlând dintr-o încăpere alăturată. "Cineva urla îngrozitor ca şi când ar fi fost torturat", spune reporterul Realitatea TV, care a precizat că atunci când a întrebat ce se întâmplă i s-a răspuns, cu un zâmbet ironic: "Cineva se simte rău".

Cei trei jurnalişti au fost escortaţi până la vamă de două persoane care s-au prezentat ca fiind de la Serviciile Secrete. "Ei au condus maşina, nu ne-au lăsat să urcăm în hotel să ne luăm bagajele. Doar şoferul nostru a fost rugat să ne strângă toate hainele şi să le coboare la maşină şi nu cumva să spună în hotel ce ni se întâmplă", potrivit jurnalistei. 

Cea mai importantă atenţionare a fost ca, până trec vama, cei trei să păstreze tăcerea

Jurnaliştii aveau informaţii potrivit cărora, cu o noapte înainte să fie ridicaţi, au fost arestaţi 70 de tineri din căminele studenţeşti din Moldova.

În acest context, foarte puţini oameni au mai ieşit în piaţă joi, de frica autorităţilor. Puţinii protestatari de joi au refuzat să mai facă declaraţii presei, de teamă că vor fi, la rândul lor, arestaţi.

Jurnalista spune că, pe toată durata protestelor, toţi jurnaliştii care au transmis de acolo, au fost filmaţi şi fotografiaţi "de nişte oameni îmbrăcaţi în negru".

"La un moment dat, ni s-a format ochiul şi îi recunoşteam pe cei care erau de la Securitate. Erau foarte mulţi. Majoritatea se îmbrăcau în geacă neagră de piele şi pantaloni negri cu dungă, alţii erau îmbrăcaţi sport", povesteşte Yevgenyia Kironaki. "Am crezut că suntem paranoici, dar s-a dovedit că n-a fost aşa", mai spune ea.

Cei trei jurnalişti au ajuns, în jurul prânzului, la vama Sculeni. Din informaţiile acestora, la Chişinău sunt deja şapte tineri răniţi şi se aruncă cu gaze lacrimogene.

Potrivit ultimelor informaţii, vineri seară urma să se stingă lumina în centrul Chişinăului, iar biletele pentru mijloacele de transport pentru călătoriile interurbane s-au scumpit. 

 

Citeşte şi "Jurnaliştii Realitatea TV, reţinuţi de poliţie în Republica Moldova, au fost eliberaţi"


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri