Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remus Cernea: România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee

Tuesday, 27 October 2009, 21:41 Sursă: REALITATEA.NET

"România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea  preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecpăţile lor", consideră Remus Cernea, candidatul Partidului Verde la fotoliul de la Cotroceni.

Cernea a apreciat că s-a implicat în politica românească tocmai pentru a promova depăşirea prejudecăţilor, considerând că afirmaţia sa ar fi una foarte normală într-o "ţară deschisă" în care "oamenii nu sunt judecaţi după criterii irelevante".

"Implicarea mea în politică vizează tocmai acest lucru, trebuie să avem modestia să învăţăm democraţia şi trebuie să facem eforturi să  depăşim anumite prejudecăţi care privesc înfăţişarea, apartenenţa religioasă sau neapratenenţa religioasă a cuiva, preferinţele care ţin de viaţa privată, etnia etc. Din această perspectivă trebuie luată foarte în serios afirmaţia mea. Nu este deloc şocantă. Şocantă este doar într-o ţară în care prejudecăţile predomină. Într-o ţară deschisă, în care oamenii nu sunt judecaţi după criterii irelevante o astfel de afirmaţie este cât se poate de normală", a afirmat Cernea.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri