Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regizorul Andrzej Wajda va ecraniza biografia lui Lech Walesa

Saturday, 14 February 2009, 12:56 Sursă: NewsIn

Cineastul a afirmat că filmul va fi un omagiu adus preşedintelui polonez din perioada 1990-1995, care a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, în 1983. "Walesa este un erou naţional, indiferent care ar fi greşelile pe care le-a făcut atunci când era în funcţie", a spus Wajda.
Întrebat de jurnaliştii polonezi despre proiectul lui Wajda, fostul şef de stat polonez a afirmat că Wajda este singurul cineast "autorizat" să ecranizeze biografia sa.

Filmul ar urma să se intituleze "Lech şi Danuta", după prenumele lui Walesa şi al soţiei sale. În octombrie, Danuta l-a reprezentat pe Walesa la ceremonia de acordarea a Nobelului pentru pace, în condiţiile în care autorităţile poloneze i-au interzis laureatului să iasă din ţară pentru respectivul eveniment.

Regizorul Andrzej Wajda, care va împlini 83 de ani în martie, este unul dintre cei mai cunoscuţi cineaşti polonezi din toate timpurile. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără "Cenuşă şi diamant", "Omul de marmură" şi "Omul de fier".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri