Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Război în Parlament: PNL şi PSD au cerut suspendarea din funcţie a Robertei Anastase

Wednesday, 07 October 2009, 09:04 Sursă: NewsIn

Eugen Nicolăescu consideră că atitudinea Robertei Anastase este "abuzivă şi iresponsabilă, motivând că preşedinta Camerei Deputaţilor a permis tergiversarea lucrărilor de marţi pe Raportul Udrea, prin lungirea timpilor alocaţi pentru intervenţii.

"Considerăm că atitudinea ei este abuzivă şi irespondabilă ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi am hotărât împreună cu grupul PSD, să facem o solicitare la Comisia Juridică de Disciplină şi Imunităţi şi vom cere suspendarea ei de a participa la şedinţele camerei pentru 30 de zile", a declarat Nicolăescu.

Întrebat dacă are în vedere şi demersuri pentru revocarerea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei, viceliderul deputaţilor PNL a spus că nu se poate acest lucru şi a amintit că Regulamentul prevede că "schimbarea din funcţie a unui preşedinte al Camerei Deputaţilor se poate face la propunerea grupului parlamentar care a propus-o".

Roberta Anastase a suspendat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor dezbaterea privind raportul Comisiei de anchetă în cazul Udrea, imediat după ce ministrul Turismului şi-a încheiat discursul, care a durat aproximativ 50 minute. "Liderii de grup parlamentar, la propunerea Biroului Permanent, vor trebui să se reunească şi să programeze continuarea şedinţei la o dată ulterioară", a susţinut Anastase.

Ca urmare a sistării lucrărilor la şedinţa privind Raportul Udrea, a fost amânată şi sesiunea de vot final a deputaţilor, în cadrul căreia aceştia urmau să se pronunţe asupra solicitării Comisiei de anchetă în cazul Monica Iacob Ridzi de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri