Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raţ: Este posibil să nu ne calificăm la EURO 2012, dar trebuie să ne zbatem ca să fim acolo

Tuesday, 10 November 2009, 18:07 Sursă: NewsIn

"Există şi posibilitatea să nu fim la EURO. Este o realitate, dar trebuie să ne zbatem să fim acolo. Avem nevoie de victorii şi să dăm totul pe teren. În niciun caz n-am venit fără rost pentru acest amical cu Polonia. Naţionala are nevoie de cât mai multe meciuri. Cu acest meci începem practic campania de calificare pentru EURO. Este foarte necesar acest meci", a spus Raţ.

Fundaşul naţionalei a vorbit şi despre noul regulamentul intern instituit de selecţionerul Răzvan Lucescu şi a ţinut să evidenţieze necesitatea acestuia. "Erau probabil şi înainte aceste reguli, numai că nu erau scrise pe foaie. Nu e niciun regulament. Sunt nişte reguli pe care e normal să le respecţi. E mai puţin importantă amenda, însă trebuie să existe respect între noi. Trebuie să îţi păstrezi imaginea şi să fii în acest grup care este echipa naţională. Avem nevoie de imagine la echipa naţională şi ne trebuie victorii, pentru că avem multe de recuperat în faţa suporterilor. Fotbalul îţi dă posibilitatea ca la viitorul meci să te reabilitezi", a comentat Raţ.

Jucătorul lui Şahtior a glumit pe seama gripei porcine, spunând că nu se lipeşte de fotbalişti şi a mărturisit că nu s-a vaccinat, în ciuda epidemiei din Ucraina.

Cât priveşte concurenţa pe postul său la naţională, jucătorul a combătut ideea că nu a are rival. "De ce nu am concurenţă serioasă? De ce trebuie să-l subestimăm pe Neşu? S-a întâmplat ca eu să am acest culoar favorabil acum şapte ani. Dacă nu ar fi jucat fundaş central Chivu, eram şi eu prin Liga a II-a. Trebuie să ai şi noroc în fotbal. Neşu poate oricând să joace la echipa naţională şi nu mi se pare corect să-l subestimăm", a replicat Raţ.

Mai optimist în privinţa şanselor de calificare, mijlocaşul Cristian Tănase a comentat: "Dacă venim aici şi îmbrăcăm tricoul naţionalei, trebuie să dăm totul. Nu credem că nu o să ne calificăm. Sperăm să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut în trecut. Nu cred că nu ne vom califica, trebuie să fim cu orice preţ la EURO şi sper ca Răzvan să rămână alături de noi".

Stelistul s-a declarat măgulit de laudele primite după evoluţiile de la naţională şi a precizat că evită comparaţiile cu alţi jucători. "Rămâne de văzut dacă o să fiu noul Mutu. Mă bucur că sunt apreciat şi sper să mulţumesc prin evoluţiile mele. Trebuie să fiu eu însumi şi să joc cât mai bine", a comentat Tănase.

El a recunoscut că l-a surprins convocarea selecţionerului, pentru că a jucat puţin la Steaua, din cauza accidentărilor din ultima vreme şi şi-a explicat decizia lui Lucescu prin faptul că l-a mulţumit pe acesta prin evoluţiile avute în precedentele meciuri de la naţională.

În final, ambii jucători au declarat că sunt alături de preşedintele FRF, Mircea Sandu, despre care presa a scris că face chimioterapie, după ce a fost diagnosticat cu cancer. "Este preşedintele Federaţiei şi trebuie să fim alături de el. Avem nevoie de el şi sper să fie bine", a spus Raţ.

Partida amicală Polonia - România se va disputa sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul Legia din Varşovia. Tricolorii vor pleca joi spre Polonia, iar vineri, la ora jocului, au programat antrenamentul oficial.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri