Rapid şi FC Braşov au făcut spectacol în Giuleşti

Saturday, 05 December 2009, 20:59 Sursă: REALITATEA.NET

Rapid a învins, sâmbătă, pe FC Braşov, scor 2-1, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii I.

Adaugă părerea ta

În Giuleşti s-au întâlnit Rapid, echipa cu cele mai multe goluri marcate în actuala ediţie a Ligii I, şi FC Braşov, formaţia cu cea mai bună defensivă din campionat. Mai mult, şase jucători de la FC Braşov, Dani Coman, Mincă, Nae Constantin, Măldărăşanu, Ilyeş şi Nicolae Grigore, dar şi antrenorul Viorel Moldovan şi preşedintele Dinu Gheorghe au revenit în Giuleşti, unde au activat cu câţiva ani în urmă şi unde au pus umărul la cea mai mare performanţă din istoria Rapidului, accederea în sferturile Cupei UEFA.

A rezultat un meci frumos, de un nivel tehnic ridicat şi cu ocazii mari la ambele porţi. La spectacolul din Giuleşti au contribuit şi spectatorii, veniţi în număr mare la stadion după ce oficialii rapidişti au decis să lase intrarea liberă la acest meci.

Prima mare ocazie a aparţinut Rapidului, în minutul 4, când Marius Constantin a bătut bine o lovitură liberă respinsă cu greu de Mincă şi tot \"alb-vişinii\", care au început meciul mult mai bine, au reuşit să şi deschidă socrul, prin Ioniţă (23), care a marcat cu capul, după o centrare perfectă a lui Bozovic. După gol, Rapidul a încetinit şi a preferat un joc de pase, însă FC Braşov nu a reuşit să creeze prea mari emoţii la poarta lui Bornescu, cu excepţia unei lovituri de cap a lui Nicolae Grigore care a trecut puţin alături (28).

La reluare, tot gazdele au fost cele care au dictat ritmul şi, după ce Ioniţă, de două ori, şi Buga au trecut pe lângă majorarea scorului, golul doi a picat în minutul 65. Acelaşi Bozovic a centrat la fel de bine ca la primul gol, din lovitură liberă, iar Ştefan Grigorie a profitat de o ezitare a defensivei braşovene şi a împins mingea în plasă din 3 metri, pentru 2-0.

De această dată, FC Braşov a replicat rapid şi a redus din diferenţă prin Ionuţ Voicu (67), iar Nicolae Grigore a trecut pe lângă egalare în minutul 83.

Cu antrenorul Nae Manea trimis în tribună pentru proteste, pe final de joc Rapidul a aplicat dictonul potrivit căruia atacul este cea mai bună apărare şi s-a năpustit spre poarta lui Mincă, intrat între buturi după ce Dani Coman a suferit o ruptură musculară. În ultimele şase minute de joc Rapidul ar fi putut marca prin Marius Constantin (84), al cărui şut din lovitură liberă a fost scos din vinclu de portarul oaspeţilor, şi prin Costin Lazăr, care a \"trăznit\" transversala de la 22 de metri, însă meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1, după un final destul de încins, în care tragerile de timp ale rapidiştilor i-au scos din minţi pe jucătorii pregătiţi de Viorel Moldovan.

CASETA TEHNICĂ:

RAPID - FC BRAŞOV 2-1 (Ioniţă 23, Grigorie 65 / I. Voicu 67)

Rapid: Bornescu - Helder, Iencsi, M. Constantin, Bozovic (Mardare 86) - C. Lazăr - Grigorie (Cesinha 73), Herea (Răduţă 81), Spadacio, Buga - Ioniţă. Antrenor: Nicolae Manea.

FC Braşov: Mincă - Rui Duarte, Oros, Nuno Diogo, Ezequias - M. Roman, Măldăraşanu (Nene 81), Cristescu (Hadnagy 60), N. Grigore, I. Voicu - Sburlea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonaşe galbene: Bozovic 9, Ioniţă 24, Iencsi 57, Helder 74 / Măldărăşanu 3, I. Voicu 34, Oros 68, Rui Duarte 89

Arbitri: Augustus Constantin - Aurel Oniţa, Eduard Dumitrescu.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Rapid - FC Braşov, scor 2-1.