Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rândunica Rambo a uitat să fugă de iarnă

Friday, 16 January 2009, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai multe rândunele migrează în sudul Africii în timpul toamnei şi puţinele care rămân mor la începutul iernii.

Dar această rândunică stoică a supravieţuit temperaturilor de -12 grade, uimind experţii, care au poreclit-o Rambo, după personajul dur jucat de Sylvester Stallone.

Rândunica Rambo, care trăieşte acum în rezervaţia RSPB Marazion Marsh, din Cornwall, a devenit acum o adevărată vedetă.

Purtătorul de cuvânt al RSPB, Dave Flumm, a declarat că rândunicile care îşi petrec iarna în Marea Britanie sunt foarte rare. "Dar această pasăre a supravieţuit temperaturilor care au doborât orice rândunică până acum, şi este incredibil cum a reuşit să reziste atât de mult", a precizat Flumm.

Rândunicile zboară spre sud în septembrie, în mod normal, şi se crede că Rambo a pierdut peste jumătate din greutatea corporală de când a început iarna.

"Păsările care trăiesc la temperaturi foarte joase au nevoie să mănânce tot timpul pentru a avea suficientă energie pentru supravieţuire. Dar sub anumite temperaturi insectele pe care păsările se bazează dispar", a explicat Flumm.

Rândunicile pot să se hrănească în timp ce zboară. Ele pot să cânte diferse "melodii", care sunt folosite pentru a exprima încântarea, curtarea sau alarma când e vreun prădător prin preajmă.

Rândunicile există pe tot globul, mai puţin în Antarctica.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri