Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proprietarii de microbuze din Ilfov au protestat joi în Capitală

Thursday, 22 January 2009, 03:48 Sursă: Realitatea TV

Peste 600 de oameni, reprezentanţi ai operatorilor privaţi din Ilfov, s-au strâns în Piaţa Constituţiei şi au pichetat pe rând Guvernul, Primăria Generală a Capitalei şi Parlamentul. Proprietarii de microbuze sunt nemulţumiţi că, deşi au câştigat licitaţia pentru transportul public, autobuzele RATB au fost reintroduse pe acest traseu.

Călătorii preferă să meargă cu RATB-ul deoarece este mai ieftin, iar astfel afacerea operatorilor privaţi începe să suporte pierderi. Consecinţele au început deja să apară: au fost disponibilizaţi 700 de şoferi de microbuze. Pentru a evita falimentul, proprietarii firmelor de transport cer guvernanţilor să suspende din nou liniile RATB spre şi dinspre Ilfov.

Nu este pentru prima oară când în judeţul Ilfov există probleme cu transportul. Pe 1 iulie 2008, Regia de Transport Bucureşti a suspendat cursele spre localităţile din judeţ, pe motiv că autorităţile ilfovene n-au plătit subvenţiile pentru aceste curse. Transportul public a fost reluat începând cu luna decembrie, după o înţelgere între premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu şi primarii din judeţul Ilfov.

În tot acest timp, microbuzele private au fost cele care au asigurat transportul către Bucureşti, spre nemulţumirea populaţiei care a protestat în numeroase rânduri faţă de preţurile prea mari practicate de operatorii privaţi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri