Programul Prima Casă va avea succes la români, potrivit dezvoltatorilor imobiliari

Saturday, 30 May 2009, 06:23 Sursă: Realitatea TV

Programul Prima Casă va avea succes la români, asta spun majoritatea dezvoltatorilor imobiliari. De cealaltă parte, unii specialişti cred că programul statului nu va debloca piaţa imobiliară.
Adaugă părerea ta

Creditele la Prima Casă se vor cere ca pâinea caldă consideră dezvoltatorii imobiliari, care se aşteaptă la vânzări mari după acordarea creditelor garantate de stat. "Cu siguranţă va fi click-ul acela care va pune totul în mişcare, fără discuţie. Am anticipat, suntem pregătiţi. Preţurile sunt sub 60.000 de euro, atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamente de două camere", a declarat directorul unei agenţii imobiliare, Cătălin Grigore.

Românii sunt deja interesaţi de cumpărarea de case prin acest program.
"Au fost opt persoane care s-au interesat şi au lăsat datele pentru a beneficia de programul Prima Casă", a completat reprezentantul unui dezvoltator imobiliar, Florin Voicu.

Chiar dacă programul Prima Casă include avantaje care nu au existat până acum pe piaţa creditelor ipotecare din România, unii speclialişti din piaţa imobiliară nu se aşteaptă la o deblocare a vânzărilor de locuinţe. "Când vom avea informaţii vizavi de costurile dobânzii, atunci ne putem da seama în ce măsură acest program va avea succes", a precizat dezvoltatorul imobiliar, Ionuţ Negoiţă.

Guvernul vrea ca programul Prima Casă să intre în vigoare din luna iulie.