Primul milionar e-Bay şi-a început cariera în magazia din casa părinţilor săi

Monday, 16 March 2009, 19:15 Sursă: Dailymail.co.uk

Mark Radcliffe este primul britanic care a reuşit să devină milionar cu ajutorul site-ului de vânzări e-Bay. El a început o mică afacere, în urmă cu zece ani, în casa părinţilor săi. Acum are o casă de 700.000 de lire sterline, un Ferrari de 150.000 de lire şi un Aston Martin.
Adaugă părerea ta

Mark Radcliffe nu s-a temut să înceapă de la zero. A vândut tot ce a putut, de la accesorii pentru telefoane mobile şi până la suplimente de proteine. Are peste 36.000 de cereri lunare, care îl poziţionează pe primul loc în rândul vânzătorilor de la e-Bay din Marea Britanie şi pe al şaselea loc în întreaga lume.

"Toţi prietenii mei aveau telefoane mobile şi aveau nevoie de accesorii pentru ele. M-am gândit că dacă vând accesorii pentru telefoanele mobile aş putea face bani. Apoi am început să vând accesorii pentru computere şi de acolo toată afacerea a crescut", a declarat milionarul.

Şi-a deschis primul magazin e-Bay cu 200 de lire sterline pe care le avea puse deoparte. Acum vinde mai mult de 3.700 de obiecte diferite, are 19 angajaţi şi se gândeşte să îşi exindă afacerea încă o dată.

Curajul a fost cel care l-a ajutat să reuşească. "Puteam să rămân angajat la Tesco (unde a avut primul loc de muncă-n.r.) şi aş fi ajuns manager până acum. Era un loc de muncă sigur, dar nu m-ar fi ajutat să cresc", a declarat Radcliffe.

El a mărturisit că a reuşit să obţină succesul având aproape oameni potriviţi, dar şi ambiţia necesară pentru a ajunge departe. "Internetul înseamnă că aproape oricine poate reuşi într-un domeniu, pornind de jos. Nu îţi trebuie decât ambiţie şi hotărârea de a munci foarte mult", a mai spus milionarul.