Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul credit prin programul "Prima casă" a fost acordat miercuri. La semnarea contractului a participat şi premierul Emil Boc

Wednesday, 08 July 2009, 01:56 Sursă: Realitatea TV

Prima locuinţă vândută prin programul "Prima casă" este un apartament de două camere situat în cartierul Colentina, într-un bloc din 1986. Beneficiarii creditului sunt doi tineri căsătoriţi.

Valoarea creditului este de 43.000 de euro, diferenţa fiind plătită de cumpărător. Apartamentul a costat 54.000 de euro. Cei doi tineri au depus dosarul de credit în urmă cu o lună de zile şi a fost aprobat acum, în condiţiile de dobândă ale programului "Prima Casă".

Persoanele care pot aplica la un astfel de credit ipotecar trebuie să nu deţină în proprietate vreo locuinţă sau să aibă în derulare vreun credit ipotecar împreună cu soţii lor sau cu alte persoane şi să dispună de avansul de 5% din preţul de achiziţie. De asemenea, veniturile trebuie să le permită aplicanţilor plata ratei lunare. La un credit maxim de 60.000 de euro prin programul "Prima casă", rata este aproximativ 300 de euro.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri