Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria sectorului 2 a aprobat construcţia unui bloc la câţiva milimetri de geamurile altui bloc

Friday, 29 May 2009, 18:24 Sursă: Realitatea TV

Oamenii din 5 apartamente au rămas fără lumină naturală, aer curat şi intimitate. Alte zece apartamente sunt afectate parţial.

Oamenilor li s-a refuzat dreptul fundamental la lumină naturală şi aer.

Un ordin al Guvernului spune că pe timp de iarnă, amplasarea clădirilor trebuie să asigure lumină naturală tuturor camerelor pe o perioadă de cel puţin o oră şi jumătate.

"Expresia populară e că stau ca în cavou. Stau cu lumina aprinsă 24 din 24", a declarat Mihai Petrişor, administrator.

Arhitectul şef al primăriei de sector a lămurit problema. Nu construcţia nouă e ilegală, problema este cu clădirea veche - ferestrele de pe peretele din '35 nu au ce căuta acolo.

"Nu ştiu despre ce vorbiţi, eu vă spun din planuri, vederi şi fotografii (...) Mă iertaţi că vă spun, dar e o greşeală a arhitectului (...) Dacă sunt ferestre amplasate pe calcan, acelea sunt ilegale", a spus arhitectul şef de la Primăria Sectorului 2, Bogdan Pârvan.

Din planuri şi vederi, rezultă într-adevăr că este vorba despre un calcan şi o curte interioară şi astfel nu este încălcată nicio lege. Din teren însă rezultă că cinci apartamente au toate ferestrele spre curtea interioară. Iar alte zece au fereastra de la bucătărie şi un balcon. Aşa că oamenii au picat la mijloc între vederile arhitectului şef şi greşelile celui din 1935.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri