Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima imagine de rezoluţie înaltă a Căii Lactee - VEZI FOTO

Wednesday, 04 November 2009, 19:55 Sursă: REALITATEA.NET

Profesorul Alex Mellinger de la Universitatea Central Michigan a pus laolaltă 3.000 de fotografii făcute galaxiei noastre din Texas şi Michigan, Statele Unite, dar şi din Africa De Sud. Strângerea fotografiilor a durat aproape doi ani, timp în care cercetătorul a călătorit peste 40.000 de kilometri.

"Imaginea pe care am creat-o cuprinde stele cu o lumina de o mie de ori mai slabă decât poate percepe ochiul uman, precum şi sute de galaxii, nebuloase şi roiuri de stele", explică fizicianul, citat de telegraph.co.uk.

Pentru a asambla imaginea finala din fotografiile individuale, Alex Mellinger a folosit un model matematic, petrecând sute de ore în faţa calculatorului. O problemă pe care a întâmpinat-o a fost lumina de fundal care diferă de la o fotografie la alta. "Din cauza luminii artificiale de la sol, luminiescenţei naturale a aerului, precum şi din cauza luminii solare reflectate de praful din atmosferă, este practic imposibil să faci o fotografie astronomică de mare întindere, cu un fundal omogen", spune Mellinger.

VEZI AICI IMAGINEA

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri