Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preţurile pachetelor turistice au scăzut cu până la 60% faţă de luna decembie

Sunday, 25 January 2009, 11:35 Sursă: NewsIn

"În ce priveşte turismul extern, în acestă perioadă sunt în continuare multe solicitări pentru destinaţiile de schi. Dacă în luna decembrie un pachet turistic pentru Austria costa 700 - 800 de euro, în momentul de faţă, acelaşi sejur se poate cumpăra cu 300 - 350 de euro", a precizat managerul agenţiei de turism Prompt Service Travel, Adriana Goicea, mebru în comisia outgoing a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potrivit acesteia, în acestă perioadă, cea mai solicitată destinaţie outgoing este Dubai, unde sejururile costă mai puţin cu peste 1.000 de euro faţă de luna trecută, ajungând la un nivel de 1.900 - 2.100 de euro.

Scăderi semnificative de tarife se înregistrază şi la nivelul destinaţiilor interne. Astfel, cele mai scăzute preţuri faţă de luna trecută le are turismul rural, pachetele turistice scăzând faţă de luna trecută cu până la 60 la sută, a menţionat pentru NewsIn consultantul ANAT, Traian Bădulescu.

Astfel, spune acesta, un cuplu poate petrece un weekend la pensiune şi cu 50 de euro, excluzând transportul.

La preţuri mai scăzute se pot cumpăra şi sejururile pentru destinaţii montane sau balneo.

"Pentru munte şi destinaţiile balneo, preţurile pachetelor turistice au scăzut cu 20-30 la sută", a spus reprezentantul operatorilor din turism.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri