Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat casele sinistraţilor din comuna botoşăneană Hudeşti

Friday, 21 August 2009, 08:34 Sursă: NewsIn

Prima clădire vizitată de şeful statului a fost Şcoala cu clasele I - VIII din satul Baranca. Traian Băsescu s-a declarat impresionat de faptul că toate calculatoarele erau conectate la Internet.

"M-a impresionat că şi aici calculatoarele erau conectate la Internet, ceea ce e important", a spus şeful statului.

După ce a vizitat şcoala, Traian Băsescu a mers să vadă locuinţele construite pentru sinistraţi din bani de la Guvern, după inundaţiile din iulie 2008. Preşedintele a admis că sprijinul Guvernului nu a fost suficient şi a apreciat contribuţia localnicilor pentru finalizarea locuinţelor.

"Ştiu cum erau după inundaţii, era jale aici, acum pare că optimismul a revenit, dar şi solidaritatea. Văd că lucrează vecin la vecin, se ajută unii pe alţii", a spus şeful statului. "Guvernul a avut un standard, Guvernul nu ne întinde şi masa", a adăugat Băsescu.

După vizita la Baranca, preşedintele a plecat spre Rădăuţi Prut, o altă localitate din judeţul Botoşani grav afectată de inundaţii în iulie 2008.

În localitatea Baranca, viitura de pe Prut a distrus complet, în iulie 2008, peste 40 de case. Preşedintele Traian Băsescu a vizitat de câteva ori, anul trecut, zonele afectate de inundaţii din judeţele Suceava şi Botoşani.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri