Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele israelian respinge posibilitatea încheierii unui armistiţiu

Sunday, 04 January 2009, 17:04 Sursă: NewsIn

"Nu intenţionăm nici să ocupăm Gaza, nici să zdrobim Hamas, ci să zdrobim teroarea. Iar Hamas are nevoie de o lecţie serioasă şi reală. Acum o primesc", a spus Shimon Peres, fost şef al diplomaţiei şi laureat al premiului Nobel pentru pace, într-un interviu acordat emisiunii "This Week" de la postul de televiziune ABC News.

Peres consideră că un armistiţiu nu are şanse de a opri ostilităţile. "Nu vom accepta ideea că Hamas va continua să tragă, iar noi trebuie să declarăm o încetare a focului. Nu are niciun sens", a explicat preşedintele israelian.

"Am fost atenţi. Am dat dovadă de reţinere. Am aşteptat. Le-am dat multe şanse", a adăugat Peres referindu-se la Hamas. "Ei nu pot explica de ce trag...nu pot ascunde că reacţionează la ordinele Iranului. Iranul are doi sateliţi în Orientul Mijlociu, Hezbollahul în Liban şi Hamasul în Gaza", a mai spus preşedintele Israelului.

Congresmeni americani renumiţi, inclusiv liderii republicani şi democraţi din Senat, intervievaţi în emisiunea de ştiri a postului american de televizune, şi-au exprimat susţinerea faţă de acţiunile Israelului.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri