Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Barack Obama a fost primit cu fast în Franţa şi Germania

Saturday, 04 April 2009, 02:17 Sursă: Realitatea TV

Covorul roşu şi garda de onoare nu au lipsit de la prima întâlnire faţă în faţă a preşedinţilor Franţei şi Statelor Unite. Sute de admiratori ai primului lider de culoare de la Casa Albă au venit să-l ovaţioneze şi să-i strângă mâna. Pentru prima lor conferinţă de presă, Nicolas Sarkozy şi Barack Obama au ales ca temă de discuţie Coreea de Nord şi aspiraţiile sale în domeniul nuclear precum şi desfiinţarea centrului de detenţie de la Guantanamo.

"Am decis să închid Guantanamo pentru că nu transformă America într-o ţară mai sigură. Dar vom face asta cu grijă şi după un plan bine gândit. În acest scop ne vom consulta cu aliaţii noştri şi în unele cazuri vom avea nevoie şi de ajutorul lor", a declarat preşedintele SUA.

Obama nu a ezitat să ceară sprijin şi în campaniile militare duse de Statele Unite, dând asigurări că acestea sunt necesare câtă vreme ameninţarea al-Qaida persistă.

Barack Obama s-a bucurat de aceeaşi primire fastuoasă şi în Germania. El şi cancelarul german Angela Merkel au purtat o rundă de discuţii cu uşile închise înaintea summitului Alianţei Nord-Atlantice.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri