Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Presa de marţi vorbeşte despre audierile miniştrilor lui Croitoru

Tuesday, 27 October 2009, 05:52 Sursă: Realitatea TV

"Coaliţia pro-Johannis ar putea strica petrecerea lui Băsescu", titrează Gardianul. Preşedintele Traian Băsescu ar putea primi un cadou nu chiar plăcut de ziua sa de naştere din partea parlamentarilor, scriu jurnaliştii. În data de 4 noiembrie, când seful statului va împlini vârsta de 58 de ani, majoritatea parlamentară este decisă să nu acorde votul de încredere Guvernului condus de premierul Croitoru.

Evenimentul Zilei scrie: "Echipa lui Croitoru intră în prelungiri". Ziariştii spun că în situaţia în care calendarul privind audirea miniştrilor şi votul va fi respectat, Traian Băsescu ar urma să afle chiar de ziua sa de naştere cât succes a avut cu Croitoru în Parlament. Majoritatea parlamentară, mai scrie Evenimentul Zilei, ar avea în plan respingerea a 13 din cei 14 candidaţi. Excepţia este Bogdan Aurescu, propus pentru Ministerul de Externe.

Ziua scrie că pesedistii ar fi avut ca misiune de la partid să lungească audierea miniştrilor şi să-i "frece" pe miniştrii desemnaţi cât se poate de mult.

Jurnaliştii de la Gândul spun că PD-L ar fi cerut, fără succes însă, grăbirea învestirii. Pedeliştii ar fi vrut ca votul asupra noului Guvern să fie dat marţi după-amiază, astfel încât miercuri, atunci când este aşteptată la Bucureşti delegaţia FMI, să existe un Executiv cu atribuţii depline.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri