Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Emil Boc vrea să se poată circula de Crăciun pe centura de ocolire a Clujului

Sunday, 05 July 2009, 09:13 Sursă: NewsIn

"Obiectivul ştim că nu se poate finaliza integral anul acesta, dar cred că, cu o mobilizare bună, putem de Crăciun să circulăm pe centură, chiar dacă nu este terminată la standardele de centură. Asta înseamnă că noi vom avea grijă în continuare de finanţare, iar dumneavoastră cu constructorii să ţineţi acelaşi ritm pe care îl ţineţi în momentul de faţă", a declarat premierul.

Acesta a cerut cât se poate de rapid documentaţia pentru exproprierea ultimelor 200 de parcele de teren din tronsonul 3 al centurii. Premierul Emil Boc s-a angajat că există bani în buget pentru finalizarea acestui obiectiv, care a ajuns să coste 150 de milioane de euro, în loc de 99. Din această sumă, s-au cheltuit până în acest moment 200 de milioane de lei. "Am pregătit sume de bani în buget şi pentru centura Ploieştiului şi pentru centura Clujului şi pentru centura Timişoarei. Avem peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea acestor lucrări, pentru că obiectivul este să nu lăsăm lucrurile neterminate", a mai spus Boc.

Potrivit directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, lucrările la centura de ocolire sunt îngreunate de lucrările de consolidare a unei porţiuni de drum, deoarece terenul conţine argilă prăfoasă, iar pânza freatică este aproape de suprafaţă. Centura de ocolare are o lungime totală de 30 km.

Premierul Emil Boc a vizitat duminică şi şantierul autostrăzii Transilvania.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri