Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Predoiu: Fac un apel către judecători să nu mai întrerupă activitatea

Wednesday, 08 July 2009, 09:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Îi asigur pe protestatari că mesajul lor a fost receptat şi le solicit să reia activitatea de judecată. Solicit Consiliului Superior al Magistraturii să se implice activ în gestionarea acestei situaţii alături de minister, pe măsura responsabilităţilor şi a influenţei pe care o are asupra magistraţilor", a declarat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a mai mulţumit judecătorilor şi procurorilor care îşi continuă activitatea în condiţii grele: "Le cer să ofere în continuare un model de conduită demnă şi statutară, chiar şi în aceste condiţii. Le cer să îi convingă pe colegii mai puţin experimentaţi să nu se lase împinşi într-un joc de presiune inutil, contraperformant pentru interesele sistemului judiciar şi în afara legii şi a statutului de magistrat".

Predoiu a mai precizat că întreruperea activităţii nu reprezintă calea prin care se vor obţine rezultatele dorite.

"Ministerul nu a luat nicio măsură de reducere a salariilor judecătorilor stabilite prin lege. Ministerul a informat, printr-o circulară, managerii de instanţe în legătură cu faptul că sumele pentru plata unui spor de 50% la salariu, aşa cum au fost prevăzute de legea bugetului de stat pe 2009, s-au epuizat. Acest spor nu este prevăzut expres de lege, ci a fost câştigat de magistraţi şi personalul auxiliar prin hotărâri judecătoreşti", a mai spus Predoiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri