Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea Alinei Dumitru, sportiva care a adus României primul titlu olimpic din istorie la judo

Monday, 18 May 2009, 03:13 Sursă: Realitatea TV

August 2008 - Alina Dumitru a intrat în istoria sportului românesc - A obţinut primul titlu olimpic la judo pentru România. O lume întreaga a văzut-o pe podium şi a ascultat imnul ţării noastre. Până la această performanţă drumul nu a fost deloc uşor. Prima dragoste pentru Alina a fost tenisul. Părinţii nu au avut însă bani să-i susţină pregătirea, aşa că a încercat cu handbalul.

Alina nu a renunţat la sport şi destinul a făcut ca ea să ajungă pe tatami. Antrenorul Emanoil Câmpeanu a venit să selecţioneze copii pentru judo - printre ei s-a numărat şi Alina. Era atunci în clasa a cincea.

Alina a devenit o luptătoare, iar lipsa forţei a devenit doar o amintire.

Şi munca ei a dat roade...de aur înainte de Jocurile Olimpice. De cinci ori a urcat Alina pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european. A obţinut şi două medalii de bronz la Mondiale. Anul trecut a adus acasă cea mai importantă medalie - aurul olimpic. Acum o cunoaşte o ţară întreagă.

Povestea campioanei ALina Dumitru nu s-a încheiat însă la Olimpiadă. În semifinalele Campionatului European din Georgia, românca şi-a luxat mâna dreaptă, dar nu a renunţat. S-a întors acasă cu medalia de bronz.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri