Ponturi de vacanţă în marile oraşe ale Europei

Monday, 04 May 2009, 18:12 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Evitaţi Bruxelles-ul dacă nu vreţi o vacanţă plictisitoare. 2.400 de turişti din toată lumea şi-au spus părerea despre capitala Belgiei într-un sondaj pe internet şi, cei mai mulţi, au fost dezamăgiţi de oraşul ciocolatei.

Nici Londra n-a scăpat de critici. Nu doar că a fost desemnat cel mai scump oraş al continentului, dar este şi locul în care oamenii se îmbracă cel mai urât şi unde se serveşte cea mai proastă mâncare. Totuşi, capitala Marii Britanii are şi o bilă albă. A fost lăudată de turişti pentru viaţa de noapte şi parcurile publice, în care poţi petrece o după-amiază frumoasă.

Parisul, supranumit oraşul îndrăgostiţilor, nu mai este în topul preferinţelor turiştilor. Mulţi consideră că este un oraş a căruia cotă a fost ridicată artificial. În plus, a fost desemnat cel mai puţin prietenos dintre oraşele Europei şi nici preţurile nu sunt ademenitoare. Dar, la Paris se mănâncă cel mai bine şi oamenii se îmbracă frumos.

Pentru o vacanţă romantică, site-ul de consiliere turistică recomandă Veneţia. Plimbările cu gondola pe canale la lumina lunii sunt de neuitat, iar oraşul impresionează prin arhitectură. De reţinut, însă, că Veneţia ocupă locul al treilea pe lista celor mai scumpe oraşe, după Londra şi Paris.

Turiştii care încearcă să scape de agitaţie, poluare şi mizerie, pot alege Copenhaga. Turiştii care au participat la sondajul online au desemnat capitala daneză cel mai curat oraş al Europei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri