Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pompierii şi salvamontiştii din Gorj au salvat şapte persoane care s-au răsturnat cu barca în Jiu

Sunday, 19 July 2009, 11:41 Sursă: NewsIn

Cei şapte tineri au venit în Defileul Jiului să facă rafting, însă nu s-au echipat corespunzător. Printre cei şapte se găseau şi doi copii, unul de şaşe ani, celălalt de şapte ani. Grupul celor şapte s-a aventurat pe apele învolburate ale râului Jiu. Nu după mult timp, barca turiştilor s-a răsturnat, cei şapte riscând să se înece. Imediat au fost anunţate echipele de intervenţie ale salvamontiştilor şi ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, care au iniţiat acţiunea de salvare.

Patru dintre cele şapte persoane au reuşit să iasă pe cealaltă parte a Defileului, fiind necesară doar intervenţia salvamontiştilor gorjeni pentru a-i aduce pe malul Jiului. Ceilalţi trei bucureşteni au fost daţi iniţial dispăruţi, dar au fost găsiţi şi salvaţi de un echipaj al pompierilor militari gorjeni. O ambulanţă venită la faţa locului a acordat primul ajutor persoanelor salvate din apa Jiului.

"Barca unor persoane care făceau rafting pe Jiu s-a răsturnat şi trei dintre turişti au dispărut, din acel moment existând suspiciuni de înec. În momentul impactului toate cele şapte persoane din barcă au fost purtate de apele Jiului. Patru dintre oameni au fost recuperaţi, iar trei nu erau de găsit. Ei au fost găsiţi mai târziu de pompieri", a spus plutonierul major Gabriel Negoiescu, din cadrul ISU Gorj.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri