Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţiştii vor ieşi în stradă, în perioada 17-21 august, pentru a-şi cere drepturile băneşti

Thursday, 30 July 2009, 13:26 Sursă: Realitatea TV

"Acţiunile de protest se vor desfăşura, zilnic între orele 10.00 şi 12.00, perioadă de timp în care poliţiştii îşi vor lua ore libere în contul orelor suplimentare lucrate deja. Vor fi aproximativ 6.000 de poliţişti zilnic în stradă", a declarat Marin Gruia. Acesta a precizat că revendicările sindicatului sunt legate strict de drepturile poliţiştilor şi alocarea unui buget pentru buna funcţionare a unităţilor poliţieneşti.

"Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit un buget pentru zece luni şi a fost împărţit la 12 luni. De aceea, nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru celelalte drepturi băneşti prevăzute de lege. Nu au fost alocaţi bani nici pentru hârtie sau toner, astfel că poliţiştii sunt nevoiţi să le aducă de acasă", a subliniat Gruia.

SNPPC a solicitat, în urmă cu trei săptămâni, intervenţia Preşedinţiei şi Guvernului pentru rezolvarea situaţiei, însă, susţine Gruia, cele două instituţii nu au avut nicio reacţie până în momentul de faţă.

Şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" anunţă, printr-un comunicat de presă că a hotărât organizarea unor mitinguri de protest la nivel naţional în ziua de 11 august.

Revendicările poliţiştilor afiliaţi, potrivit comunicatului remis de liderii Sindicatului "Pro Lex", sunt de natură financiară. Altfel spus, neplata compensaţiilor de chirie, neacordarea primelor de vacanţă şi a normei de echipament, neplata orelor suplimentare şi iminenţa scăderii veniturilor poliţiştilor cu 20% au determinat organizarea unor mitinguri de protest la nivel naţional, programate pentru 11 august.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri