Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac au descoperit peste 387.000 pachete de ţigări de contrabandă

Saturday, 07 March 2009, 10:03 Sursă: NewsIn

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Ion Mareş, a spus că ţigările au fost descoperite într-un automarfar condus de cetăţeanul grec Georgios G., de 44 ani şi aflat pe sensul de ieşire din ţară.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta 15.750 kilograme blaturi de pizza congelate din Grecia pentru două societăţi comerciale din Germania şi Belgia.

"În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia au fost descoperite în compartimentul de marfă, ascunse în cutii de pizza, peste 387.000 pachete ţigări, mărcile Marlboro şi Jin Ling, pentru care şoferul nu poseda documente justificative de provenienţă şi transport", a declarat comisarul şef Ion Mareş. "Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de existenţa ţigărilor, a căror valoare pe piaţă se ridică la peste 2.327.520 lei, adică aproximativ 545.000 euro", a mai spus Mareş.

Întreaga cantitate de ţigări a fost predată inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, care au reţinut ţigările şi autocamionul în vederea confiscării şi vor stabili sancţiunea contravenţională conform normelor legale în vigoare.

Totodată, politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea depistării persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri