Poliţista de la Crimă Organizată acuzată de luare de mită rămâne în arest, a decis ÎCCJ

Monday, 14 September 2009, 12:39 Sursă: NewsIn

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul poliţistei de la Crimă Organizată, Elisabeta Nicolescu, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a emis pe 9 septembrie mandat de arestare pe numele său pentru că a fost prinsă când primea 10.000 de dolari. Decizia instanţei este definitivă.
Adaugă părerea ta
Poliţista, prinsă în flagrant luând 10.000 de dolari, îl chema acasă pe martorul denunţător, căruia i-a promis că-l ajută să scape de un dosar penal pe care îl instrumenta, procurorii având înregistrări ale convorbirilor ambientale purtate între cei doi. Potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care a arestat-o preventiv pe poliţistă în data de 9 septembrie, Elisabeta Nicolescu i-a cerut lui Ioan Zadic, administratorul societăţii "Angelo Surprize şi Cadouri" suma 30.000 de euro pentru "a-l ajuta în cadrul activităţii de cercetare penală cu care fusese învestită", printr-o ordonanţă de delegare a competenţei din iunie a DIICOT. Astfel, poliţista i-a cerut lui Zadic 30.000 de euro pentru a da o "soluţie favorabilă denunţătorului" într-un dosar penal în care acesta era cercetat.

Magistraţii CAB au susţinut, în motivarea deciziei de a o aresta preventiv pe poliţista Elisabeta Nicolescu, că faptele pe care le-ar fi comis, "în calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Române - Serviciul de Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor", lezează prejudiciul şi credibilitatea instituţiei unde lucra aceasta.