Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Poliţist, adjectiv" - cel mai bun film din afara cursei pentru Palme d'Or, scrie presa americană

Thursday, 21 May 2009, 12:10 Sursă: NewsIn

"Cu toate acestea, pelicula a beneficiat doar de o singură proiecţie într-o dimineaţă, în cadrul unei secţiuni secundare", mai spun jurnaliştii americani, care scriu în termeni laudativi despre cea mai nouă peliculă regizată de Porumboiu.

"Poliţist, adjectiv" prezintă povestea unui tânăr poliţist din provincie, care îşi pierde încrederea chiar în legile pe care trebuie să le aplice. Protagonistul peliculei este Dragoş Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi.

Sugerând că filmul lui Porumboiu ar fi făcut faţă cu brio concurenţei pentru marele premiu al festivalului (Palme d'Or), LA Weekly critică mai multe producţii înscrise în competiţia pentru cea mai importantă distincţie a cinematografiei europene. Astfel, sunt puse la zid atât filmul danezului Lars von Trier, "Antichrist", pentru scenele de sexualitate şi violenţă extremă prezentate într-un "show horror", precum şi pelicula controversatului regizor chinez Lou Ye, "Spring Fever", care prezintă povestea unui "pătrat amoros pansexual", într-o producţie interzisă de guvernul chinez.

Concluzionând, jurnaliştii americani scriu că, la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, cele mai bune filme nu sunt neapărat cele prezente în competiţia oficială, respectiv cea pentru Palme d'Or.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial pe 13 mai şi se va încheia pe 24 mai.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri