Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia Română a primit o amendă de 35.000 de lei pentru contractul "Logan"

Friday, 23 January 2009, 17:05 Sursă: NewsIn

Raportul Autorităţii pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice se referă la procedura derulată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică în scopul achiziţiei de autospeciale prin leasing financiar.

În urma verificărilor, a reieşit că membrii comisiei de evaluare a ofertelor nu au solicitat clarificări pentru a avea certitudinea că preţurile din oferta financiară sunt justificate şi reprezintă răspunsul pieţei. "În cazul în care, în urma unei analize de piaţă reiese că propunerea financiară conţinea preţuri ce nu pot fi justificate, decizia comisiei de evaluare a fost viciată", precizează raportul.

În plus, comisia de evaluare nu a uzat de dreptul conferit de lege de a propune conducătorului autorităţii contractante anularea procedurii.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a achitat amenda aplicată de Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice, dar a formulat şi o plângere împotriva procesului-verbal la Judecătoria Sector 5, prin care cere anularea sancţiunii contravenţionale.

Primul termen de judecată, în acest proces, are loc la data de 27 ianuarie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri