Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia italiană a arestat un român care a furat în regiunea afectată de seism

Thursday, 09 April 2009, 12:39 Sursă: NewsIn

De asemenea, la Pizzoli, o altă localitate din zonă, mai multe persoane vindeau carne italienilor afectaţi de seism cu 80 de euro kilogramul.

Miercuri, premierul italian Silvio Berlusconi a a anunţat că va da un decret pentru pedepsirea "foarte, foarte dură" a jefuirii clădirilor, dar nu a dat detalii în acest sens. Mai multe persoane au fost arestate în ultimele nopţi în timp ce încercau să jefuiască locuinţele abandonate.

Supravieţuitorii cutremurului din Italia au petrecut miercuri spre joi încă o noapte grea, în frig şi inconfort, marcată de noi replici seismice.

Potrivit televiziunii Sky TG24, bilanţul a ajuns la 275 de morţi de la 273. Între 20 şi 30 de persoane sunt date dispărute, iar numărul răniţilor este de 1.170, dintre care 179 în stare gravă.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al MAE, a confirmat pentru NewsIn că cinci români au murit până în prezent în urma cutremurului. Potrivit MAE, nouă cetăţeni români plecaţi din zona afectată de seism au solicitat marţi dimineaţa sprijinul ambasadei. Consulul a eliberat titlurile de călătorie necesare întoarcerii în ţară pentru opt dintre aceştia, o persoană având asupra sa cartea de identitate.

În cursul nopţii, salvatorii au anunţat că au scos noi cadavre de sub dărâmături, din locul în care se afla căminul pentru studenţi care s-a prăbuşit în urma seismului.

Cea mai puternică replică s-a produs la 02:52 (03:52, ora României) şi a avut magnitudinea 5,2 pe scara Richter.

În total, 17.772 persoane a petrecut noaptea în cele 2.962 de coturi furnizate de autorităţi sau în sutele de maşini aflate în parcările oraşului.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri