Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia din Pakistan a fost vizată de mai multe atacuri simultane, soldate cu 13 morţi

Thursday, 15 October 2009, 07:14 Sursă: NewsIn

Talibanii pakistanezi aliaţi ai Al-Qaida sunt responsabili pentru un val fără precedent de atentate, atacuri soldate cu peste 2.250 de morţi în Pakistan în ultimii doi ani. În ultimele zece zile, au fost comise atentate aproape zilnic.

Atacurile simultane de joi intervin la patru zile de la un atac îndrăzneţ comis sâmbătă şi duminică de un comando de zece talibani deghizaţi în soldaţi, în Cartierul general din Rawalpindi, echivalentul Pentagonului american. Asaltul a fost urmat de o luare de ostatici, cinci talibani luând prizonieri într-una dintre clădirile cartierului general. După 22 de ore, forţele speciale au pus capăt crizei, iar bilanţul a fost: opt militari ucişi, ca şi trei ostatici şi nouă agresori.

Joi dimineaţă, în Lahore, două centre de antrenament ale poliţiei şi o altă instalaţie a poliţiei au fost atacate de persoane înarmate, iar autorităţile se tem că este posibil să fi fost luaţi ostatici. Cel puţin doi agresori şi trei poliţişti au fost ucişi.

Anterior, patru-cinci oameni înarmaţi au atacat sediul Federal Investigation Authority (FIA), din Lahore. "Doi sau trei au reuşit să intre în clădire, unde lucrau ofiţeri de poliţie şi civili. "Am avut trei atacuri simultane împotriva unor instalaţii de poliţie din Lahore", a spus un oficial.

Aproape în acelaşi moment, joi dimineaţă, poliţia a fost vizată şi în nord-vest. Un atentat sinucigaş cu maşină-capcană a vizat un post de poliţie din Kohat, în apropiere de frontiera cu Afganistanul. Cel puţin opt persoane au murit, a spus şeful poliţiei locale.

În plus, miercuri noapte, cel puţin patru persoane au murit într-un nou raid aerian american care a vizat, în nord-vestul Pakistanului, repere ale islamiştilor.

Mişcarea talibanilor din Pakistan, care a revendicat majoritatea atentatelor comise în ultimii doi ani, justifică atacurile prin dorinţa de a-şi răzbuna liderul Baitullah Mehsud, ucis la 5 august într-un raid american.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri