Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Playboy ar putea fi scos la vânzare, din cauza crizei economice

Friday, 20 February 2009, 16:38 Sursă: dailymail.co.uk

Reprezentanţii Playboy au anunţat pierderi de peste 100 de milioane de euro în ultimul trimestru. Şefii companiei, care a devenit celebră datorită revistei pentru adulţi şi logo-ului cu iepuraşul, sunt pregătiţi să iasă la vânzare.

"Rezultatele eforturilor noastre de până acum ar trebui să fie semnificative, dar confruntaţi cu actualele condiţii economice este clar că eforturile noastre de reorganizare trebuie să continue", a declarat Jerome Kern, director interimar al companiei. 

Prima ediţie a Playboy, care a avut-o pe Marilyn Monroe pe copertă, a apărut în decembrie 1953. Fondatorul Hugh Hefner, care avea 27 de ani la acel moment, nu era sigur de succesul pe care îl va avea proiectul său şi nici măcar nu a dat un număr revistei. 

Dra succesul nu a întârziat să apară. Ideea lui Hefner, enunţată încă din primul număr, a atras o mulţime de cumpărători: "Vrem să fie foarte clar: nu suntem o revistă pentru întreaga familie".

Totuşi, apariţia mai multor reviste rivale pe piaţă a pus multă presiune asupra brandului celebru, iar apariţia Internetului a afectat vânzările. Hefner a renunţat la postul de conducere al revistei cedând locul lui Christine, fiica lui. Pierderile din ultima vreme au făcut-o pe Christine să demisioneze în decembrie 2008.

Compania a redus personalul cu 14 la sută anul trecut.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri