Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peştera liliecilor se găseşte în Cheile Ampoiţei din judeţul Alba

Tuesday, 08 September 2009, 06:38 Sursă: Realitatea TV

Peştera Liliecilor se află pe Cheile Ampoiţei, o rezervaţie naturală aşezată la aproape 9 km de localitatea cu acelaşi nume. Dacă eşti amator de drumeţii, poţi ajunge lesne te jos, căci drumul pe duce singur către peşteră. Tot ce trebuie să faci este să nu te abaţi de la calea care te-a adus în localitatea Ampoiţa.

Cheile Ampoiţei sunt asemenea unor străjeri demni şi de neclintit. Uriaşele stânci calcaroase par mai degrabă sculptate cu mult talent şi precizie, decât create la întâmplare de natură. Ascuţite şi dure, iar pe alocuri parcă ondulate. La poalele lor, apele pârâului se întind ca un slujitor umil la picioarele unui gigant.

Rezervaţia Cheile Ampoiţei este un loc în care natura este aproape de forma ei naturală. Mâna omului nu prea a intervenit şi nici piciorul de turist nu a călcat aşa de des. Zona, necunoscută pentru mulţi, este preferată de cei care vor o vacanţă liniştită, în mijlocul naturii. Pentru aceştia, dar şi pentru cei care vor să vadă peisaje unice, există pensiunile de pe Valea Ampoiţei unde sunteţi primiţi oricând cu drag şi ospitalitate. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri