Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 700 de angajaţi din judeţul Gorj vor fi disponibilizaţi în luna iulie

Monday, 15 June 2009, 13:47 Sursă: NewsIn

"Din luna ianuarie şi până la sfârşitul lunii iulie, numărul total al gorjenilor care au fost victimele concedierilor colective va fi de 1.888. În luna iulie vor fi disponibilizaţi 735 de angajaţi de la mai multe unităţi de stat şi private. Din ianuarie şi până în luna iunie, inclusiv, au rămas şomere 1.153 de persoane, femei şi bărbaţi", a afirmat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM a prcizat că cele mai multe concedieri în luna iunie s-au înregistrat la societatea Minprest, prestatoare de servicii în minerit, care a disponibilizat 400 dintre angajaţi. De asemenea, în luna mai, Petrom SA a dat afară 200 de angajaţi, a mai spus Ana Maria Niculescu.

În luna iulie, numărul şomerilor va creşte cu cei 600 de mineri de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi cei 75 de angajaţi de la Complexul Energetic Rovinari, dar şi cu alţi angajaţi de la firme private.
La începutul lunii iunie, rata şomajului în judeţul Gorj ajunsese la 8,6%, fiind înregistraţi 12.657 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri