Peste 15 primării din judeţul Timiş au fost amendate pentru că nu au închis gropile de gunoi

Tuesday, 04 August 2009, 14:05 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Din cele 171 de gropi de gunoi comunale, la 16 iulie, data la care ar fi trebuit închise, peste 40 încă mai funcţionau. "Au fost aplicate 17 amenzi şi 24 de avertismente. Aceste amenzi sunt în sumă totală de 197.000 de lei" a declarat, marţi, directorul Gărzii de Mediu Timiş, Mihai Dănuţ Cepeha.

În ceea ce priveşte gropile de gunoi din oraşe, până la 16 iulie, comisarii Gărzii Regionalei de Mediu au dat o singură amendă, pentru un depozit de gunoi din judeţul Caraş-Severin. "Am avut de controlat opt gropi în mediul urban şi mai multe în mediul rural. S-a dat o singură amendă în Caraş-Severin, iar în mediul rural au fost controlate primăriile. Au fost constatate o serie de deficienţe din cauza lipsei fondurilor din partea consiliilor locale", a declarat şi Silviu Hurduzeu, directorul Gărzii Regionale de Mediu Timiş.

Pe de altă parte, problema gropilor de gunoi din judeţ va fi rezolvată de groapa de gunoi ecologică de la Ghizela. Construcţia acesteia ar putea începe în luna octombrie, după ce, la finele lunii iulie, o comisie de la CJ Timiş a deschis ofertele firmelor care şi-au arătat intenţia de a construi deponeul. 38 de societăţi au achiziţionat caietul de sarcini, dar doar patru firme şi-au depus ofertele.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri