Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Peste 100 de ecologişti au urcat pe pârtia Clăbucet pentru a aduna gunoaiele

Saturday, 09 May 2009, 18:32 Sursă: Realitatea TV

Membrii Federaţiei de Turism şi Ecologie veniţi din 16 oraşe au avut nevoie de ore bune pentru a strânge gunoaiele din Clăbucetul Taurului.

"Foarte multe peturi, celofane, mă mir că au ajuns aşa de sus. Sper să-şi dea seama toată lumea că trebuie să respectăm muntele", a spus unul dintre voluntari. "Nu suntem toţi dintr-un domeniu, dintr-o firmă. Pur şi simplu suntem iubitori de natură, vrem să găsim muntele curat, din păcate realitatea din teren este alta", a declarat vicepreşedintele Federaţiei de Turism şi Ecologie, Răzvan Bineaţă.

Ecologiştii au primit sprijinul cabanierilor din zonă, care spun că situaţia este mai rea de la un an la altul. Voluntarii nu se lasă însă descurajaţi.
"În 2009 vom avea 11 evenimente, urmãtorul impotant va fi în Padina, cu ocazia Zilei Internaţionale a Parcurilor, unde vom mobiliza 500 de voluntari", a completat preşedintele Federaţiei Române de Turism şi Ecologie, Silviu Toloacă. 

Ecologiştii au curăţat duminică pârtiile Clăbucet şi Cocoş, dar şi zona telescaunului. În sprijinul lor, au sosit 40 de tineri, membri ai unor organizaţii nonguvernamentale.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri