Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 1.300 de comprimate şi fiole cu substanţe anabolizante au fost descoperite la Vama Vărşand

Monday, 06 April 2009, 08:17 Sursă: NewsIn

Transportul de substanţe anabolizante a fost descoperit duminică seara, când la punctul de trecere s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul bulgar Ivaylo D., de 36 ani, însoţit de un conaţional, Yordan K.

"Conform documentelor de însoţire prezentate la control, şoferul automarfarului efectua un transport de piese auto din Bulgaria pentru o firmă din Germania. În urma controlului specific efectuat asupra compartimentului de marfă al TIR-ului, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o cutie de carton care conţinea 1.316 comprimate şi 595 fiole cu substanţe anabolizante  - 100 fiole testosterone, 495 fiole testopox, trei flacoane sigilate anabol tablets, 300 pastile tamoxifen, 300 pastile T3, 52 pastile sildenafil, 64 pastile kamagra, 600 pastile clomid -, aflate pe lista substanţelor interzise, aprobată prin ordin de Agenţia Naţionala Anti-doping din România", a precizat, agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei doi cetăţeni bulgari au declarat că nu ştiau de existenţa substanţelor anabolizante. Întreaga cantitate de substanţe, folosite în vederea dezvoltării masei musculare a sportivilor, respectiv a capacităţii de performanţă a acestora, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de poliţiştii de frontieră arădeni.

Celor doi cetăţeni bulgari le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru introducerea şi scoaterea ilegal din ţară a unor substanţe anabolizante.

Această descoperire de substanţe anabolizante este a doua în mai puţin de o săptămână. Zilele trecute, poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au descoperit 60.000 pastile "Naposim", care urma să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri