Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Penescu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest, a decis Curtea de Apel Ploieşti

Sunday, 18 October 2009, 10:30 Sursă: NewsIn

Tribunalul Prahova a hotărât, în data de 14 octombrie, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş Cornel Penescu, a directorului PIC Liviu Făcăleaţă şi a fostului preşedinte al CCA Gheorghe Constantin cu inderdicţia de a părăsi ţara, decizia fiind atacată cu recurs de procurorii DNA.

Curtea de Apel Ploieşti a admis recursul procurorilor DNA. Decizia menţinerii arestului este definitivă.

Audierile au început la 10.30 şi au durat aproximativ două ore, timp în care cei trei şi-au susţinut în continuare nevinovăţia, iar apărătorii lor au încercat să demonstreze că nici unul dintre clienţii lor nu reprezintă pericol social.

În cazul directorului firmei PIC, Liviu Făcăleaţă, avocatul acestuia a încercat să explice că pentru infracţiunea de complicitate la dare de mită legea prevede închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi clientul său a stat deja în arest preventiv jumătate de an, deci nu se mai impune prelungirea arestului.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a explicat în faţa instanţei că firmele sale sunt ameninţate cu falimentul şi în cazul în care ar fi lăsat în libertate ar încerca să îşi salveze ce se mai poate din afacere.

În cazul fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, avocatul acestuia nu s-a prezentat la proces şi a fost delegată o avocată din oficiu, pe care a acceptat-o în cele din urmă. Gheorghe Constantin a spus în faţa instanţei că în cazul în care va fi eliberat, pentru el obligaţiile care i se impun or să fie sfinte.

Următorul termen pe fond al procesului celor 14 inculpaţi în dosarul corupţiei în fotbal urmează să se judece pe data de 12 noiembrie.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri