Patru diplome false au fost descoperite la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

Tuesday, 31 March 2009, 16:21 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Cele patru persoane au susţinut licenţa la specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune.

"Este o acţiune organizată de Ministerul Educaţiei şi care a analizat modul în care s-au susţinut examenele de finalizare a studiilor şi, în paralel, va trebui ca organele competente să facă un fel de analiză care trebuie să dovedească falsul, să găsească grupurile infracţionale care produc documente false", a declarat rectorul UPG, Vlad Ulmanu.

El a precizat că, din 100 de dosare verificate, poliţiştii au descoperit patru diplome de bacalaureat falsificate. "Am găsit diplome pe care le-am suspectat că nu sunt autentice. Am luat legătura cu şcolile care se presupunea că le-ar fi eliberat şi am primit confirmarea că patru diplome nu sunt autentice", a mai spus Ulmanu.

Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor au făcut marţi percheziţii la mai multe universităţi din ţară, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Documentaţia ridicată va fi supusă expertizei judiciare, în vederea stabilirii autenticităţii acestora.

Cinci persoane sunt cercetate pentru fals, după ce poliţiştii bucureşteni au strâns probe care arată că aceştia vindeau diplome de bacalaureat, de absolvire a facultăţii şi aranjau examenele de licenţă, a declarat la data de 16 martie 2009, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Potrivit lui Ciocan, cele cinci persoane, între care şi un bărbat care susţine că este membru fondator al universităţilor Alexandru Ghica şi Europa ECOR, ofereau amatorilor diplome de absolvire a facultăţii. Preţul varia între 3.000 şi 3.500 de euro.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri