Panică în Oceanul Indian: Două cutremure puternice au lovit, la distanţă de zece minute, sud-estul Asiei

Tuesday, 11 August 2009, 08:55 Sursă: REALITATEA.NET

Primul cutremur s-a produs, marţi, la ora locală 1.55 a.m. (19.55 GMT, luni), la 263 de kilometri nord de Portul Blair, la o adâncime de circa 33 de kilometri. Seismul a fost resimţit până la o distanţă de 1.190 kilometri, în portul indian Chennai. Cutremurul japonez s-a produs marţi, la ora locală 5.07 (20.07 GMT, luni), în Oceanul Pacific, la 170 de kilometri sud de Tokyo, la o adâncime de 26,8 kilometri, relatează AFP.

Locuitorii Insulelor Andaman şi-au părăsit locuinţele panicaţi, de frica unui tsunami. "A fost foarte înfricoşător, totul a început să se zguduie şi oamenii alergau disperaţi din case", povesteşte un localnic din nordul Insulelor.

Cel puţin 60 de oameni au fost răniţi, cei mai mulţi de obiecte răsturnate, dintre care doi se află în condiţie gravă, potrivit oficialilor japonezi, citaţi de Sky News. O centrală nucleară a trecut în procedură de închidere automată.

Alerta de tsunami emisă iniţial pentru India, Myanmar, Indonezia, Thailanda şi Bangladeş a fost însă anulată Centrul de Alertă pentru Tsunami în Pacific (Pacific Tsunami Warning Center).

Insulele Andaman au fost lovite de un tsunami devastator în 2004, când circa 220.000 de oameni au căzut victime apelor.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri