Pădurile vor fi supravegheate prin satelit, a anunţat Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură

Tuesday, 20 October 2009, 13:46 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Aceste date preluate prin satelit, la înaltă rezoluţie, pot fi folosite gratuit, datorită unui parteneriat cu alte organizaţii, în special cu Universitatea de Stat din Dakota de Sud şi Centrul de cercetare comun SUA-UE, a precizat FAO, într-un comunicat.

"Niciodată nu au mai fost furnizate direct utilizatorilor ţărilor în curs de dezvoltare astfel de date. Supravegherea va fi mai puţin scumpă, mai precisă şi mai transparentă pentru aceste ţări care vor să participe la reducerea emisiilor cauzate de tăierea şi degradarea pădurilor", a subliniat directorul general al FAO, Jacques Diouf.

Diouf a mai spus că "acest mecanism va atenua impactul asupra climei şi va aduce, totodată, resursele neceare pentru a îmbunătăţi deopotrivă mijloacele de existenţă, efortul de conservare şi securitatea alimentară".

"Utilizarea imaginilor Landsat permite obţinerea unor estimări sigure şi obiective despre schimbările din fondul forestier şi configurarea suprafeţelor la nivel mondial", a spus directorul centrului american Eros, Jeffrey Eidenshink.

Sistemul de supraveghere va transmite date referitoare la un eşantion mondial de 13.000 de zone geografice şi furnizează instrumente pentru interpretarea lor.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri