Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pacienţii de la "Victor Babeş" vor primi, ca donaţie, medicamente anti-HIV mai puţin eficiente

Friday, 07 August 2009, 13:13 Sursă: NewsIn

"Sunt peste 50 de pacienţi care au nevoie de acest tratament pe care trebuie să îl primească gratuit, întrucât există un program naţional pentru HIV/SIDA şi Spitalul "Victor Babeş" nu mai are niciun medicament. Am reuşit să facem o înţelegere cu cei de la Spitalul "Matei Balş" şi pentru trei zile, doar 20 de pacienţi vor putea primi medicamente. Restul, vor primi de la companiile farmaceutice care au fost de acord să doneze din stocul lor medicamente pentru o săptămână sau două, cel mult o lună", a explicat directorul Uniunii Naţionale a Pacienţilor Afecţaţi de HIV/SIDA (UNOPA), Cristian Roşu.

Roşu a mai adăugat că medicamentele pe care le vor primi pacienţii de la companiile farmaceutice nu sunt de ultimă generaţie şi nu sunt la fel de eficiente.

La sfârşitul lunii martie, în România erau înregistrate 11.430 de persoane infectate cu HIV/SIDA,  în ţara noastră manifestându-se o tendinţă de creştere a transmiterii bolii pe cale sexuală. Potrivit datelor Institutului Naţional de Boli Infecţioase, 9.372 de pacienţi au acces la servicii medicale, dintre care 280 de copii cu vârsta sub 14 ani. Dintre aceştia, 7.434 fac terapie antiretrovirală, 216 dintre ei fiind copii.

Din ultimele cazuri de infectare cu HIV/SIDA înregistrate, peste 10% provin din transmitere pe cale homosexuală. Cele mai multe cazuri de infecţie cu HIV/SIDA din prezent (2.500) sunt la categoria de vârstă 19-20 de ani, bolnavi care în anii '90 erau copii.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri