Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu vrea o cruce de flori de 70.000 de euro lângă ceasurile suflate în aur de 24 de carate. Cum comentaţi?

Sunday, 16 August 2009, 09:11 Sursă: NewsIn

Crucea dorită de primărie, cu lăţimea de 7,5 metri, va fi acoperită de panouri din plasă metalică, acestea urmând să fie umplute cu pământ, pentru a putea fi plantate florile.

Structura crucii va fi metalică, iar fundaţia, din beton armat. Întreaga construcţie va trebui realizată astfel încât să permită îngrijirea şi schimbarea periodică a florilor.

Licitaţia va avea loc pe 25 august. Conform anunţului ALPAB, monumentul va fi plasat în faţa Patriarhiei şi va avea "profunde semnificaţii religioase", oglindind "simbolistica acestei instituţii, respectiv credinţa creştină a poporului român".
Potrivit edililor, monumentul se doreşte a fi şi obiectiv turistic al Capitalei.

Municipalitatea vrea să cheltuiască alţi 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 în 600 de broşuri şi pe 600 de CD-uri, în timp ce nu mai puţin de trei milioane de lei ar urma să fie investiţi pentru recondiţionarea a 20 de ceasuri din Capitală.

Recondiţionarea presupune ca toate elementele ornamentale, cifrele şi literele să fie subliniate prin acoperire cu aur, iar carcasele ceasurilor să fie confecţionate din cristal de înaltă calitate. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri