Oprescu: Niciodată nu au fost bani de prevenţie, trebuia să avem deja stocurile de vaccin pregătite

Monday, 02 November 2009, 20:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Acum trebuia să avem, după atâtea luni de când s-a declanşat gripa nouă, stocuri de vaccin pentru a putea interveni. Nimeni nu a dat atenţie acestui fapt", a declarat Oprescu. 

"Ceea ce se întâmplă acum, în contextul pandemiei, este respectul pe care îl au guvernanţii pentru sistemul sanitar şi sănătatea oamenilor. Niciodată nu au fost bani de prevenţie", a completat Oprescu. În materie de prevenţie, medicul a spus că se încercă activarea medicinei şcolare. "Datorită lipsei de responsabilitate a miniştrilor care s-au perindat în ultimii 20 de ani pe la guvernare şi care au avut viziuni statice, medicina şcolară a dispărut din unităţile de învăţământ", a explicat oficialul.

Sorin Oprescu a precizat că administraţia spitalelor a procedat corect în cazul pademiei. "Şcolile au fost închise, triajul elevilor se face în fiecare dimineaţă, se face izolarea la domiciliu. Îndeplinind aceste condiţii, am speranţa că nu vom ajunge niciodată în situaţia de a declara că suntem în mijlocul unei pandemii", a spus acesta. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri