Oprescu i-ar pune premieri pe Daniel Dăianu sau pe Florin Georgescu

Saturday, 10 October 2009, 16:36 Sursă: NewsIn

Oprescu a mai afirmat că Traian Băsescu şi Emil Boc nu vor fi premieri în cazul în care el ar ajunge şeful statului.

"Pot să vă spun pe cine nu am să pun prim-ministru vreodată: pe domnul Băsescu sau pe domnul Boc. Mulţi cred că funcţia asta li se potriveşte ca o mănuşă. Şi ea este ca o pălărie foarte mare care cad peste ochi. Şi în timpul astă, curea la pantaloni, băieţii n-au şi cade pantalonaşii (...) şi când cad pantalonaşii li se vede cocoşelul. Şi atunci vede naţiunea de ce sunt în stare ei. De acea vreau un guvern de tehnocraţi, mai ales acum în perioada de criză. Tehnocraţi reprezentaţi şi reprezentanţi ai partidelor parlamentare, conduşi de un tehnocrat, un profesionist, în aşa fel încât decizia politică să se manifeste din ce în ce mai puţin. Aş pune prim-ministru oameni de genul tehnocraţilor, aşa cum este Dăianu sau Florin Georgescu, pentru că este clar că în momentele acestea de derapaje economice într-o criză economică mondială ai nevoie de profesionişti", a declarat Sorin Oprescu. Oprescu a mai afirmat la Arad la alegerile prezidenţiale se bazează pe cei "68% de nehotărâţi din ţara asta".

Întrebat de jurnalişti ce procent speră să obţină la alegerile prezidenţiale, Sorin Oprescu a spus că îşi doreşte un procenta "convenabil" care să-l ducă în lupta "Băsescu-Oprescu".

Sorin Oprescu a mai susţinut la Arad că nu are nici un "blat" cu preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, Oprescu a mai afirmat că nu este susţinut în cursa pentru şefia statului de omul de afaceri Dinu Patriciu. "N-am în spate niciun angajament de partid şi nici un blat cu Băsescu. Am intrat în cursă independent, rămân independent", a mai declarat Sorin Oprescu.

Dacă Sorin Oprescu va câştiga lupta pentru Cotroceni, premieri ar putea fi Daniel Dăianu sau Florin Georgescu, ambii economişti şi foşti minişti ai Finanţelor, în anii \'90. Cine va fi însă premier în cazul în care şefia statului va fi câştigată de un alt candidat? Va opta Traian Băsescu pentru continuitate şi-l va desemna pe Emil Boc? Ar putea face Mircea Geoană echipă cu fostul premier Adrian Năstase? Cine credeţi că va fi viitorul prim ministru al României?

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri