Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu: Alpha Bank a dat primul credit prin "Prima Casă" şi analizează cereri de 12 milioane euro

Monday, 27 July 2009, 03:53 Sursă: NewsIn

"În primele trei săptămâni de la începerea programului am avut solicitări de 12 milioane euro, cifră care creşte în continuare. Trebuie să luăm însă în considerare că perioada în care se încheie un contract de creditare, din momentul în care cineva vine la o bancă şi până când se trag respectivii bani, este cuprinsă între două săptămâni şi o lună", a declarat Oprescu.

El a menţionat totodată că Alpha Bank ar putea solicita suplimentarea plafonului aprobat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), de 68,4 milioane euro, în cazul în care banca va continua să primească cereri de credite după utilizarea sumei alocate.

"Iniţial, estimam că vom utiliza sumele din plafon până la finalul acestui an, dar s-ar putea chiar mai repede şi este posibil să cerem suplimentarea plafonului, în cazul în care unele bănci nu vor folosi toţi banii. Oricum, în primă fază, Alpha Bank ceruse un plafon de 100 milioane euro", a mai spus Oprescu.
Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă că guvernul va finanţa Programul "Prima casă" şi anul viitor, tot prin sistemul garanţiilor guvernamentale, dacă se va dovedi de mare succes anul acesta.

El a adăugat că are informaţii că, la nivelul întregii ţări, băncile au adunat circa 10.000 de cereri pentru credite prin "Prima casă" la momentul în care a fost lansat programul, pe care urmează să le pună în practică după procedurile bancare.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri