Opel ar putea rămâne fără lichidităţi în ianuarie 2010, dacă nu se finalizează rapid vânzarea

Tuesday, 20 October 2009, 11:04 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Directorul societăţii fiduciare ce administrează activele Opel, Fred Irwin, a cerut marţi finalizarea rapidă a vânzării către compania canadiană Magna, în contextul în care filiala europeană a grupului General Motors riscă să rămână fără lichidităţi la mijlocul lui ianuarie 2010, scrie AFP.

Opel \"dispune de lichidităţi numai până la mijlocul lunii ianuarie 2010, ceea ce înseamnă că decizia trebuie să fie luată cât mai repede posibil\", a declarat Fred Irwin, pentru postul de radio Deutschlandfunk.

GM şi Magna ar trebui, în principiu, să semneze acordul pentru vânzarea Opel la mijlocul acestei săptămâni.

Vineri, Comisia Europeană a ridicat semne serioase de întrebare în legătură cu respectarea regulilor europene de concurenţă în cazul ajutoarelor financiare promise de guvernul german, ce a susţinut acordul pentru preluarea constructorului auto, ce are 25.000 de salariaţi în Germania.

Autorităţile de la Berlin au asigurat luni că ajutorul promis nu a fost condiţionat de preluarea de către Magna, astfel că nu există niciun motiv pentru care ar putea pune în pericol acordul de vânzare.

\"Nu este în interesul societăţii fiduciare să relanseze concursul de oferte\", a spus Irwin. Consiliul General Motors urmează să se reunească, pentru o dezbatere \"pragmatică\", a adăugat el.

Opel are circa 50.000 de angajaţi în Germania, Spania, Polonia şi Belgia, precum şi în Marea Britanie, prin intermediul mărcii Vauxhall.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri