ONG-urile care se opun referendumului organizat de Băsescu se adresează Avocatului Poporului

Wednesday, 04 November 2009, 04:20 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
ONG-urile care îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de fraudarea morală a alegerilor sesizează astăzi Avocatul Poporului. Organizaţiile nonguvernamentale spun că preşedintele se foloseşte de referendum în campania electorală şi promovează ideea de parlament unicameral fără să dea şansa altei opţiuni.

Nu este vorba de încălcarea Constituţiei, a declarat şeful statului, Traian Băsescu, la postul public de Radio. Sesizarea este semnată de de Agenţia de Monitorizare a Presei - Active Watch, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România.

Irina Bujder, director adjunct al ProDemocraţia, a explicat acţiunea: "Astăzi juriştii noştri care redactează sesizarea către Avocatul Poporului o vor înainta deşi nu ar mai fi fost nevoie de o asemenea sesizare formală". Preşedinţia este acuzată că se află într-un conflict de interese întrucât preşedintele Traian Băsescu, iniţiatorul referendumului, este şi candidat iar campania sa este axată tocmai pe obiectul acestui referedum.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la postul public de radio că demersul său este unul constituţional: "Nu e vorba de nicio încălcare a Constituţiei. Nu există o formă mai demnă de a lua o decizie decât consultăţnd populaţia".Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri